TRADUCTOR






Cercar en aquest blog

PRESENTACIÓ


GEOTERNA SL du a terme treballs de preparació d’exemplars zoològics, això es l'aplicació de tot un seguit de processos i tractaments per preservar de la forma més acurada i eficient possible animals o parts dels mateixos per al seu estudi o exhibició.




Actualment bona part d'aquesta activitat es desenvolupa al Laboratori de Preparació del Museu de Zoologia de Barcelona amb molt bons resultats per la col•lecció d’aquesta institució.







diumenge, 31 de juliol del 2011

UN NOU HABITANT A LES COVES


Benvolguts/es companys/es,



Avui us presento la darrera naturalització feta a Geoterna per qui escriu. Es tracta d'un teixó (Meles meles) mascle subadult trobat mort a les rodalies de Moià. Aquest individu s'ha naturalitzat, d'acord amb criteris museístics, per ser exposat a la sala permanent del Museu Comarcal de Moià.




La directora del centre y el seu equip volen mostrar la fauna existent durant el periode en que van habitar el Neandertals a la zona i, en concret a la Cova de les Teixoneres (d'aquí que es volgués dissecar un teixó) a les famoses Coves del Toll. Tant la Cova del Toll com la de les Teixoneres corresponen al Pleistocè mitjà hi han donat nombrosos exemples de fauna de l'època, sobretot hienes i os de les cavernes (El nombre més gran de restes d'aquesta espècie trobats a la Península Ibèrica).

D'aquí pocs mesos ja es podrà veure exposada aquesta peça i esperem sigui la primera d'un conjunt d'animals a l'exposició permanent.












Cova de les Teixoneres Teixó naturalitzat






















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada