Animal naturalitzat. Si l’animal està en molt bones condicions de ploma, pèl i pell es procedirà a dissecar-lo, conservant la seva pell i preparar-lo per que tingui l’aspecte més fidedigne al que tenia en vida. Geoterna participa col·laborant en aquesta tasca amb el Preparador del Museu, Carles Orta.
Pell d’estudi. Moltes vegades, és més important tenir l’animal conservat per al seu posterior estudi que no pas per la seva exhibició com en el cas anterior. Per la realització d’una pell d’estudi també es conserva la pell i es treballa amb ella per conferir-li una forma adequada per a la investigació.
Esquelet desarticulat. També és molt interessant la preparació d’esquelets de les diferents espècies per a posteriors estudis osteològics, biomètrics i d’ADN. Per aquesta tasca, es descarnen i evisceren els animals fins a eliminar de l’os, la major part de la carn.
Esquelet muntat. Per que el públic en general conegui l’anatomia osteològica dels animals, darrerament s’estan incorporant a la col·lecció del MCNB esquelets muntats per GEOTERNA o en col·laboració amb nosaltres. És destacable l’assessorament que s’ha realitzat durant el muntatge de l’esquelet d’un elefant asiàtic anomenat “Avi” i que va ser el primer elefant que va tenir el Zoo de Barcelona. Altres muntatges han estat els esquelets d’una cigonya blanca, un ualabí o un isard entre d’altres.
Mostres de teixits. També es recullen mostres de teixits dels animals que ingressen al Museu. Aquestes mostres depenen de l’estat de l’animal però acostumen a ser de fetge, múscul o pell.
Animals sencers. És interessant també la conservació dels animals sencers en substàncies conservants.
Reparacions. Aquest és un capítol important a tenir en compte ja que també es duen a terme tasques de reparacions en animals de la col·lecció clàssica i desgreixos en certs exemplars que ho requereixen.